dissabte, 28 de desembre del 2013

Scoop it! A partir de la curació de continguts.

UNA PETITA INTRODUCCIÓ...

La curació de continguts és l'activitat de filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema que trobem a la xarxa. Hi ha diverses eines per a realitzar aquesta filtració, tot i que avui parlarem del Scoop it.

Scoop it és una eina que facilita la curació de continguts, sovint quan naveguem per internet trobem un munt de notícies, articles i informació però, el problema amb el qual ens hi trobem, és que la majoria d'aquesta informació no és del nostre interès, per tant gràcies a eines com aquesta ens permeten seleccionar i ordenar a través d'etiquetes aquella informació que ens resulta més rellevant per a nosaltres.



COM S'UTILITZA AQUESTA EINA?
Per començar a utilitzar-lo ens hem de registrar a la seva pàgina web: scoop.it, un cop ja ets usuari/a s'ha de seleccionar els topics, que són els temes, dels quals voldrem realitzar la filtració de continguts, un cop tenim el topic ens arribaran a través d'unes notificacions articles, notícies, vídeos tot allò que estigui relacionat amb el tema que hem seleccionat prèviament.

Podem anar llegint-los i si trobem alguns que són del nostre gust el que hem de fer és scoopitejar-lo i sens quedarà guardat en el nostre topic (My topic). A partir d'aquí tots els scoops que anem realitzant els podem compartir a diverses xarxes socials com són el facebook o el twitter a través d'una piulada. En els diaris també trobem el RSS per a poder realitzar aquesta selecció.


Ens trobem en una societat en constant canvi, i per tant totes les situacions del dia a dia succeeixen sense adonar-nos, tot passa de manera molt ràpida. Sovint no tenim ni temps per a beure un cafè asseguts a la cadira de casa mentre llegim el diari, el cafè ens el prenem a la feina si tenim temps i ho fem corrents i, a més el fet de perdre els temps llegint articles que no són del nostre interès ens resulta irritant, ja que ens dóna la sensació que estem perdent el temps tan valuós que tenim.  
Gràcies aquesta eina, anem directament al gra, allò que ens resulta del nostre interès sense perdre el temps.


Cal a dir que no només hem de basar-nos en la curació de continguts que ens fa aquesta eina, sinó que el fet de buscar informació o llegir altres articles pots descobrir i relacionar fets i notícies que sovint estan entrelligades. Sovint cerquem nous temes que abans no eren del nostre interès però que actualment, per algun fet en concret ens són d'interès, d'aquesta manera creem nous topics.


I COM A AMPLIACIÓ...
M'agradaria compartir amb tots vosaltres el meu compte scoop it per a que hi pugueu fer-hi un cop d'ull.

I per finalitzar us adjunto un vídeo tutorial de Javier Guallar, per ampliar una mica més tota la informació que he anat donant anteriorment, a més podreu anar seguint els passos i utilitzar aquesta eina.



MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS LECTORS/ES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada