dimarts, 24 de desembre del 2013

Coneixeu la blogosfera?

La paraula blogosfera la definim com a comunitat o xarxa social d'un grup de blocs, les persones que creen aquests blocs són denominats bloggers. Aquestes persones comparteixen dins dels seus blocs experiències, tallers, vídeos, aplicacions, notícies, opinions diverses, entre moltes d'altres coses. Aquestes persones no només creen el seu bloc, sinó que també visiten d'altres hi deixen comentaris i suggeriments, d’aquesta manera es genera la blogosfera, on un seguit de persones intercanvien conceptes i coneixements.


Com a anècdota m'agradaria comentar el que acabo de llegir per les pàgines web mentre cercava més informació sobre la blogosfera i és que el terme original va ser creat per Brad L. Graham al 1999 com una broma, tot i que l'any 2001el terme fou utilitzat per William Quick i va ser quan es va popularitzar.


Un cop definida la paraula blogosfera m'agradaria afegir el concepte de BLOGOSFERA EDUCATIVA, ja que a través de visites que realitzes als diferents blocs, pots millorar el teu aprenentatge. Sovint els blocs aporten noves informacions i eines que et poden resultar d'utilitat en un futur molt proper, també hi podem trobar enllaços o recomanacions d'aplicacions o metodologies per a treballar diferents aspectes. Aquesta comunitat facilita l'intercanvi d'informació i per tant, ens fa una ampliació dels nostres coneixements.  
Amb aquesta imatge podem observar que no només va destinada a un tipus de persones determinat, sinó que engloba diferents àmbits i professions.


Nosaltres com a futurs mestres podrem trobar molts recursos, ja que gràcies a la feina que realitzen molts docents. Podem trobar des de enllaços per aplicacions per a les noves tecnologies, com activitats per a realitzar dins l'aula o metodologies, entre moltes d'altres. 
Personalment segueixo un bloc que m'agradaria compartir amb vosaltres, l'enllaç és el següent: Educació i les TIC es tracta d'un conjunt de cinquanta blocs que són molt útils per a mestres, ja que hi trobem des de manualitats fins a activitats per a infants d'educació especial.
 També m'agradaria comentar més generalment, que aquest món de la blogosfera resulta molt útil per a tothom, ja que no només hi trobem temes concrets sinó que tothom pot ser-hi partícip, gràcies a aquests podem compartir informació i realitzar suggeriments.

Anteriorment us he afegit alguns dels blocs que com a mestre us poden ser d'utilitat, però si hem permeteu us comparteixo un Enllaç a un bloc de reggae que sovint consulto. Ja que, com he dit anteriorment trobem molts tipus de blocs i jo, ja coneixia aquesta eina tot i que mai n'havia creat cap així que us convido a que hi formeu part d'aquesta gran blogosfera educativa que hi tenim creada. Feu clic aquí per a formar-hi part!
A la part dreta del meu bloc trobareu enllaços de diversos blocs que he anat trobant i he considerat interessants per al meu futur com a educadora.


Us convido a que hi deixeu algun comentari si quelcom no us ha quedat del tot clar o hem voleu fer algun suggeriment per a futures entrades.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada