dissabte, 28 de desembre del 2013

ARA POTS DISSENYAR ELS TEUS PROPIS JOCS!

AVUI PARLAREM SOBRE...
Aquest és el logo del Scratch

Al 2007 es crea una aplicació informàtica destinada principalment a l'ús dels infants, mitjançant la qual poden crear jocs, animacions i històries interactives que posteriorment podran ser compartides a través de la web. Aquesta eina permet crear situacions per a treballar la creativitat, a més a més pot ser instal·lada a qualsevol ordinador, per tant resulta d'un fàcil accés.


Quan jo anava a l'escola les noves tecnologies no hi estaven gaire aplicades, simplement teníem una aula d'ordinadors on un parell d'hores a la setmana hi anàvem a jugar i, de tant en tant ens feien escriure-hi contes o redaccions. Per a nosaltres, aquelles dues hores eren molt entretingudes, ja que sovint els pares no et deixaven jugar amb l'ordinador.
Actualment tots els infants neixen amb les noves tecnologies, és com si ja nasquessin amb aquesta lliçó apresa. Per aquest motiu, nosaltres com a futurs mestres hem d'aprendre totes aquestes eines que van sortint i que en un futur haurem de posar en pràctica a les aules.

COM EL PODEM UTILITZAR?
Primerament haurem d'instal·lar l'aplicació, la versió que recomano és la 2.0, ja que és la nova i s'hi pot treballar a partir d'altres projectes ja creats, a més de poder crear i guardar els nostres propis videojocs o històries i compartir-les amb altres usuaris, o bé accedir-hi a través de la pàgina web.

Un cop registrat ja pots començar a deixar volar la imaginació i començar a crear. El programa disposa de plantilles que poden ser modificades segons el teu gust, també disposes d'uns blocs de construcció de diferents colors on hi apareixen tot un seguit d'ordres que si les vas col·locant van prenent un sentit. Cal anar provant i comprenent les diferents opcions que t'ofereix.
Un cop has creat el teu projecte, el pots compartir a la web amb altres usuaris o bé compartir-lo amb companys i companyes. Primer de tot, per això, caldrà que el projecte sigui públic que ho podem fer a partir de la llista dels meus projectes un cop has posat compartir. Un cop compartit podem copiar l'enllaç que hi trobem a la barra superior amb uns números, els quals t'indiquen quin projecte és.
Ara bé si aquest projecte el volem compartir en un altre lloc web com pot ser en un bloc, per exemple caldrà anar a l'apartat HTML i enllaçar-lo des d'allà.

Si més no, la recomanació és que per a dominar bé el programa i no haver de passar-te hores i hores descobrint com va el projecte, t'enllaço un vídeo que he trobat interessant per a que coneguis millor aquest programa.
DEIXA VOLAR LA TEVA IMAGINACIÓ I ANIMA'T A CREAR-NE UNA!! 


Una activitat que realitzaria amb els infants seria la creació d'un nou vídeojoc lliure, és a dir, sense posar-hi límits. D'aquesta manera els infants treballen la imaginació i la creativitat a través de les noves tecnologies. A més a més, aquesta tasca la poden realitzar amb parelles i, d'aquesta manera també estarien treballant aspectes com la col·laboració, el treball en equip, un ús del llenguatge adequat, el respecte, entre d'altres.

NOSALTRES HO HEM TREBALLAT DE LA SEGÜENT MANERA...


Durant unes sessions de la classe de GITIC ens varem distribuir amb parelles i ens van convidar a que provéssim aquest programa, la qüestió es que tot i que personalment no m'agraden gaire les tecnologies hem va sorprendre molt i, quan li vaig agafar el truc va ser molt entretingut, ja que podia afegir-hi tot el que hem venia al cap.

A continuació us adjunto el resultat del meu projecte juntament amb la Neus Esquius, us he adjuntat el seu bloc per a que li feu una ullada!

 

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostre atenció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada