diumenge, 29 de desembre del 2013

Google Drive, el núvol de la Blanquerna...


A l'inci del curs universitari ens van presentar un núvol en el qual hi podríem emmagatzemar, crear i compartir documents. Aquesta eina se'n diu Google Drive, però el motiu pel qual ens el van presentar com un núvol és per la simple raó que tota la informació que hi vas dipositant es queda guardada allà i la pots obrir i modificar des de qualsevol indret o aparell, els documents que hi vas guardant els pots anar classificant a través de carpetes, a més aquests documents poden ser compartits i modificats amb les persones que ho comparteixis, d'aquesta manera permet treballar conjuntament des de ordinadors diferents.
Ja que disposa d'un xat i etiquetes per a deixar-hi comentaris.

COM S'UTILITZA?
La utilització d'aquest és molt senzill, primer de tot cal crear un compte de Google Chrome. Un cop has creat el compte d'usuari, t'has de dirigir a l'apartat de Google Drive i s'obrirà la pantalla d'inci on al cantó esquerra hi trobes tots aquells documents que has anat creat i d'altres que els han compartit amb tu.
Amb aquesta eina podem crear des de documents per a escriure-hi, presentacions, gràfics, fulls de càlcul i de dibuix, tots aquests poden ser compartits i modificats per a totes aquelles persones que desitgis, a més un cop creat el document pots crear sub-carpetes per a mantenir un ordre.

Tot això sembla una mica rebuscat però a continuació us adjuntaré un vídeo per a que us resulti més senzill.




A continuació us adjunto l'enllaç a una notícia publicada pel diari El País, el 24 d'abril del 2012, en aquesta notícia podeu trobar-hi també altres eines d'emmagatzematge de documents, com ara el Dropbox.

Espero que us hagi servit d'ajuda conèixer una nova eina, us convido a que la proveu i en feu ús d'ella és molt pràctica i dóna moltes opcions a realitzar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada