diumenge, 29 de desembre del 2013

Conferència pissarres digitals interactives

Durant la setmana reflexiva de la Blanquerna, vam realitzar varies activitats com ara visualització de pel·lícules, visita a una escola o l'apadrinament amb un alumne de 3r per assistir amb ell durant les seves pràctiques. A més a més vam poder assistir a dues conferències que es van realitzar al llarg de la setmana, avui dedicaré aquesta entrada a parlar sobre la conferència que va realitzar Miquel Amor.


En aquesta conferència ens van explicar què eren, com funcionen i quines utilitats li podríem donar nosaltres com a futurs docents, ja que ens trobem en una societat tecnologicament avançada i nosaltres, ens haurem d'introduir amb aquest món.


La conferència es va començar parlant sobre les PDIs que són les pissarres digitals interactives, ja que actualment, a la majoria d'aules n'hi trobem una, aquestes estan substituint les famoses pissarres verdes les quals utilitzàvem un guix per a escriure-hi. El que necessitem per a l'utilització de les PDIs és un projector que a través d'un ordinador ho veiem projectat. Aquestes pissarres tenen l'avantatge de ser tàctils i per tant només utilitzem un llapis o fins i tot el propi dit ens serveix per a remarcar allò més important o per a passar de pàgina o fins i tot navegar per internet.
A continuació us adjunto una pàgina web que varem utilitzar nosaltres per a treballar amb pissarres digitals a la classe de GITIC, aquesta web és de la generalitat i permet treballar molts temes diversos amb els infants.



Quan en Miquel va acabar la seva explicació sobre les PDIs, en Jordi i la Marta ens van parlar sobre els IPADs i les tablets, ells venien d'una escola del Lobregat anomenada Mare de Déu de la Mercè on havien donat als seus docents un IPAD per a cadascú i d'aquesta manera fomentar l'utilització de les noves tecnologies. Ens van demostrar que aquesta eina és molt útil per als infants, ja que permet treballar d'una manera més dinàmica i entretinguda a través de les diverses aplicacions, anomenades apps, que trobem avui en dia. A més a més ens permeten crear noves aplicacions per a treballar amb els infants.

Considero que les noves tecnologies són una bona eina per a utilitzar a les aules, sovint ens estanquem amb el que tenim i això provoca que ens quedem endarrerits. Com a futurs mestres hem d'estar actualitzant-nos constantment, conèixer les noves aplicacions i saber aplicar-les a les aules. 
Gràcies aquesta conferència vam poder observar que no resulta tan complicat el fet de fer-ne ús, simplement és anar descobrint noves eines i, a més, a través de xarxes socials podem compartir allò que hem descobert amb altres companys de la professió.

Per finalitzar l'entrada d'avui, us informo que durant la conferència es va demanar que a través del twitter es realitzessin piulades a #GITIC13, que va ser trending topic durant uns instants!
Us animo a que hi feu un cop d'ull, sobre els temes que es van anar tractant i sobre el que opinaven els assistents.


MOLTES GRÀCIES!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada