dissabte, 28 de desembre del 2013

Fem una piulada al twitter?

El twitter és una aplicació que permet al usuaris que hi són registrats escriure-hi tweets o piulades. Aquests són petits texts fins a 140 caràcters, i poden ser llegits per qualsevol altre usuari, sempre i quan la informació sigui pública, ja que també es poden crear comptes privats d'aquesta manera pots compartir imatges o experiències amb aquelles persones que tu desitgis.





A través del twitter podem seguir o interactuar amb molta gent i, no només això sinó que també ho podem fer amb revistes o canals televisius. De totes les persones o aplicacions que en seguim se'n diuen "following" i, les persones que et segueixen són conegudes com a "followers", tota aquesta informació la trobem al nostre perfil.

Altres conceptes bàsics que cal saber per utilitzar d'una forma interactiva aquesta eina és a partir d'afegir a companys en les piulades, ho faríem al final del la piulada afegint @ i el nom del destinatari al qual va dirigit el tweet, d'aquesta manera l'altre persona pot retweetejar el missatge i d'aquesta manera creem una interacció entre dues persones que poden o no, ser conegudes.

El hashtag és una cadena de caràcters formada per una o diverses paraules precedides per un coixinet, és a dir: # , el que utilitem a la nostra matèria és #GITIC13, d'aquesta manera buscant aquest hashtag podrem saber quines piulades s'han fet sobre aquest tema. 
Com anècdota m'agradaria afegir que varem ser Trending topic, que és la frase o paraula més repetida del moment, durant uns minuts. Gràcies a una conferència que ens van realitzar sobre les noves tecnologies.


Us adjunto l'enllaç, per si hi voleu fer una ullada: #GITIC13 i una imatge sobre el meu twitter.



La seva utilitat és diversa, pots compartir i rebre informació de forma instantània i, el fet que la informació estigui escrita de forma abreviada permet captar la informació més ràpidament. Aquesta eina ens ajuda a créixer i a culturitzar-nos, a més a més ens facilita la mobilitat i la comoditat.
També ens serveix per a conèixer persones noves i pàgines d'aquesta manera podrem compartir gustos i interessos, d'aquesta manera s'intercanvien opinions i idees.

Nosaltres com a futurs mestres, podrem compartir eines i materials que ens poden servir d'utilitat en un futur molt proper amb els companys i companyes de professió. M'agradaria compartir amb vosaltres el següent twitter:                                 https://twitter.com/EducacioilesTIC, aquí hi trobem frases que et fan reflexionar, activitats, eines i metodologies, entre d'altres coses.


Per finalitzar l'entrada d'avui, us adjunto un vídeo musical que hem varen passar l'altre dia i que considero que es divertit, espero que us agradi!



Us convido que hem seguiu al twitter, mencionat anteriorment i d'aquesta manera podrem compartir eines i interaccionar amb les nostres opinions.

Moltes gràcies.

1 comentari:

  1. te l'agafo al vol, m'agrada i dóna una mica d'alegria i a més a més podem reforçar l'anglès very quickly!!!









































































































































    ResponElimina